Kinderdagverzorging

16 maart 2018
 Categorieën: Kinderverzorging, Blog


Gefeliciteerd, jij bent zwanger! Wat ontzettend leuk. Hopelijk voel je je fit en kan je optimaal genieten van de zwangerschap. De komende negen maanden zijn erg druk, want er moet veel geregeld worden, zoals een kamertje maken, meubeltjes en kleertjes uitzoeken, etc. Maar dit is niet het enige. Wanneer jij werkt, moet je ook na gaan denken over de opvang (kinderdagverzorging). Vaak willen oma's wel een of twee dagen per week oppassen op hun kleinkinderen, maar dit kan niet altijd en dit is vaak ook niet voldoende. Als jij jouw kindje straks naar de kinderdagverzorging (kinderdagverblijf) wilt brengen, dan is dit het moment om daar nu al te gaan kijken, want voor sommige dagen is er een wachtlijst. Het zou vervelend zijn als jij straks bevallen bent, je moet weer gaan werken en er is nog geen plaats voor jouw kindje. Dus het is belangrijk om jouw kindje zo snel mogelijk in te schrijven bij het kinderdagverblijf van jouw keuze. 


Keuze maken

In elke woonplaats zijn wel meerdere kinderdagverblijven. Het is verstandig om bij meerdere kinderdagverblijven te gaan kijken. Kies niet automatische voor de locatie die het dichtst bij jouw woning is, maar kies voor de locatie waar jij het beste gevoel bij hebt. Het is belangrijk dat jij er een goed gevoel bij hebt. Anders zit je niet fijn op je werk als jouw kindje daar is. Dan zit je steeds te piekeren over hoe het met jouw kindje is. Dus kies voor het kinderdagverblijf waar jij het beste gevoel bij hebt, dat is zeker de beste keuze! 


Oefenen

Als jij jouw keuze gemaakt hebt, kan je jouw ongeboren kindje al inschrijven. Zodra hij of zij geboren is, geef je dit door bij het kinderdagverblijf. Enkele weken voordat jouw kindje daar voor de eerste keer naar toe moet, krijg je van hen een uitnodiging voor een oefenmiddag. Deze middag breng jij jouw kindje een paar uurtjes naar het kinderdagverblijf. Dit oefenmiddagje is eigenlijk voor de ouders. Op deze manier kan je wennen aan het wegbrengen van je kindje. Je zal zien dat hij of zij het helemaal niet erg vindt om op het kinderdagverblijf te zijn. Zodra jouw zwangerschapsverlof afgelopen is en jij dus weer aan het werk moet, vind je het vast en zeker minder erg om jouw kindje weg te brengen, want je hebt tenslotte gezien dat het oefenmiddagje ook goed gegaan is. 


Opvang

Kinderen vinden het vaak erg leuk om naar de kinderdagverzorging te gaan. Ze hebben daar veel vriendjes en vriendinnetjes waar ze mee kunnen spelen en de leidsters doen leuke dingen met hen. Het zijn vier hele leuke jaren voor de kinderen. En daarna is het tijd voor de basisschool... Veel succes met het maken van de juiste keuze! Volg jouw gevoel!

Tip: Little Jungle voor Eindhoven e.o.


Delen